Ovih 12 klubova će naredne sezone igrati u Premijer ligi

Poznati svi učesnici

Ovih 12 klubova će naredne sezone igrati u Premijer ligi

Nakon današnjih utakmica pretposljednjeg kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine i posljednjeg kola Premijer lige, kompletiran je spisak svih klubova koji će naredne sezone biti sudionici najjačeg ranga bh. fudbala.

Promociju u Premijer ligu izborio je GOŠK, koji jedno kolo prije završetka sezona ima tri boda više od Bosne. Zbog boljeg međusobnog omjera, tim iz Gabele je siguran putnik u viši rang, gdje je posljednji put nastupao u sezoni 2012/2013.

Odranije je poznato da će u Premijer ligi BiH naredne sezone nastupati i banjalučki Borac, koji je na dominantan način postao prvak 1. lige Republike Srpske. Borac trenutno ima čak 19 bodova više od drugoplasiranog Podrinja i ekspresno se vraća u Premijer ligu, koju je napustio prošle sezone.

Premijer ligu napuštaju Metalleghe i Olimpik, koji će naredne sezone nastupati u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer ligu u sezoni 2017/2018. će igrati sljedeći klubovi: Zrinjski, Željezničar, Sarajevo, Krupa, Sloboda, Radnik, Široki Brijeg, Mladost Doboj Kakanj, Vitez, Čelik, Borac i GOŠK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi