Prijedorčani moraju igrati na tuđem stadionu

Nije uslovan za igranje Premijer lige

Prijedorčani moraju igrati na tuđem stadionu

E. Škorić

Stadion prijedorskog Rudara nije dovoljno uslovan, pa će ovaj klub morati da igra na nekom drugom.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine zabranio je Rudaru nastupe na njihovom stadionu u Prijedoru jer ne ispunjava uslove za igranje Premijer lige.

Povratnik u društvo najboljih mora zato da potraži alternativu, te da promijeni 'mjesto boravka'. Prijedorčani su pokušali da igraju u Novom Gradu, ali ni tamošnji stadion nije dovoljan za premijerligaške utakmice.

Kako sada stvari stoje, rudari će svoje susrete u Premijer ligi igrati na stadionu u Gradišci, iako još nema zvanične odluke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovakve stvari dodatno će otežati Rudaru da se domogne cilja, a u ovom trenutku to je ostanak među 10 klubova. Rudar je u prvom kolu deklasirao Mladost Doboj Kakanj sa 3:0, dok je proteklog vikenda izgubio od Slobode na Tušnju s 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.