Protiv Cibalije bez Lakičevića, Popovića i Ribića

Zeničani nekompletni u generalci

Protiv Cibalije bez Lakičevića, Popovića i Ribića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu od 14, 30 sati na Bilinom polju odigrat će generalku pred nastavak prvenstva u Premijer ligi. 

Posljednji protivnik prije derbija sa Sarajevom, izabranicima trenera Nizaha Hukića biće Cibalija iz Vinkovaca, koja se nalazi na prvom mjestu u Drugoj ligi Hrvatske i najozbiljniji je kandidat za povratak u društvo najboljih ekipa.

Zeničani su u ovim pripremama imali tek četiri pripremne utakmice, uz skor od tri pobjede (Budućnost, Šenčur i Triglav) i jedan poraz ( Rudar Velenje), tako da će im utakmica protiv Cibalije biti ukupno peta prija početka proljetnog dijela prvenstva.

Nizah Hukić protiv Cibalije zbog povreda neće moći računati na Slobodana Lakičevića, Marina Popovića i Harisa Ribića, dok je upitan nastup Darka Mišića s kojim se ne želi rizikovati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još nije poznato da li će utakmica u subotu biti otvorena za gledaoce zbog dobro poznate situacije u državi, ali kada je u pitanju MUP Ze-do kantona oni su dali saglasnost da se utakmica može odigrati, ali da o konačnici odluČi organizator u suradnji sa Nogometnim savezom BiH.

Svakako da bi otvorene kapije stadiona Bilino polje privukle veliki broj navijača, koji su se zaželjeli utakmica, ali i da na djelu ponovo vide Fenana Salčinovića koji se nakon pet godina vratio u Čelik, te Petra Bašića i Mehmedaliju Čovića koji su također pojačali crno-crvenu ekipu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.