Radnik protiv Viteza prekinuo crnu seriju bez pobjede

Premijer liga BiH, 11. kolo

Radnik protiv Viteza prekinuo crnu seriju bez pobjede

M. Šljivak

Radnik je u 11. kolu Premijer lige ugostio ekipu Viteza i na kraju je slavio sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Nakon pet uzastopnih poraza ekipi Mladena Žižovića jednostavno je trebala pobjedu, a u meč sa Vitezom su ušli zaista odlično i nakon 11 minuta su postigli dva gola.

Poveli su u 9. minuti. Glišić je pobjegao odbrani gostiju i lagano je matirao Tirića za prednost od 1:0.

Već u narednom napadu tim iz Bijeljine je uvećao vodstvo. Nakon kornera u skoku je najviši Hodžurda za sigurno vodstvo od 2:0.

Nakon ovih golova Radnik je malo stao. Prepustili su loptu gostima, koji međutim nisu mogli ništa u napadu. Radnik je čekao šansu iz kontri, uspjeli su još nekoliko puta ozbiljno zaprijetiti golu Tirića, ali se na poluvrijeme otišlo vodstvom od 2:0.

Nastavak meča nije ponudio previše. Domaći su laganim tempom održavali stečeni rezultat i lagano su priveli meč kraju za prekid crne serije bez pobjede.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Radnik - Vitez 2:0 (Glišić 9', Hodžurda 11')

RADNIK: Lučić, Radović, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Glišić, Hodžurda, Đurić, Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Tirić, Brekalo, Tipurić, Peko, Karić, Ćosić, Mamić, Đerić, Bojo, Vuković, Šantić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi