Sarajevo domaćin Borcu, gradski derbi u Mostaru
Sarajevo brani trofej

Poznati parovi četvrtfinala Kupa BiH

Sarajevo domaćin Borcu, gradski derbi u Mostaru

U hotelu Park u Vogošći izvučeni su parovi četvrfine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Prvo su žrijebani parovi u konkurenciji fudbalera, a prvo su izvučeni brojevi na osvnovu kojih su kasnije ponovo žrijebani parovi četvrtine finala Kupa BiH. Tako je Borac iz Banja Luke izvukao broj četiri, a Mladost iz Velike Obarske broj 3. Olimpic je dobio broj šest, a Sarajevo je izvuklo broj sedam. Širokobriiježanima je pripao broj pet, dok je Veležu pripao broj dva. Zrinjskom je dobio broj osam, a Zvijezda kao posljednja je izvukla broj 1.

Sarajevo - Borac
Domaćin prvog para biti će Sarajevo, aktuelni branilac titule, i to ekipi banjalučkog Borca. Tako će za osam dana na Koševu gostovati najbolja rekipa iz RS-a.

Mladost Velika Obarska - Široki Brijeg
Drugi par je Mladost Velika Obarska - Široki Brijeg. Prvu utakmicu "plavo-bijeli" će igrati u gostima 11. marta, a uzvrat na Pecari je sedam dana kasnije. 

Zrinjski - Velež
Ovo je vjerovatno najzanimljivi par četvrtfinala. Voljom žrijeba u četvrtfinalu će se igrati mostarski derbi, a domaćin prve utakmice će biti Zrinjski.

Zvijezda Gradačac - Olimpic
Olimpic je na gostovanju kod Zvijezde u jesenjem dijelu sezone izvukao bod, a iako su Vukovi favoriti u ovome duelu sigurno je da uzbudženja neće manjkati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi susreti četvrtfinala Kupa BiH su na programu 11. marta. Termini prvih utakmica su pedviđeni za 15 sati (dnevni termin) i 18 sati (noćni termin). Revanš utakmice su zakazane za 18. mart, dnevni termin će biti na programu u 15:30, dok je noćni u 18:30.

Kup BiH, parovi četvrtfinala:
Sarajevo - Borac
Mladost Velika Obarska - Široki Brijeg
Zrinjski - Velež
Zvijezda Gradačac - Olimpic

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.