Široki Brijeg opet pobjegao pratiocima, Čelik ponižen

Odigrano 11. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine

Široki Brijeg opet pobjegao pratiocima, Čelik ponižen

Derbi 11. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu su na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali Zrinjski i Sarajevo. 

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a treneri su se složili nakon utakmice kako je podjela bodova vjerovatno i najrealniji ishod susreta. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, koji je prije vodećeg gola propustio i realizirati jedanaesterac. Gosti su u drugom poluvremenu bili bolji protivnik. 

Neriješen rezultat u Mostaru iskoristio je Široki Brijeg koji je na stadionu Pecara ponizio zenički Čelik i tako se opet odvojio na vrhu tabele. Gosti su se kući vratili sa sedam golova u mreži Adilovića. Crno-crveni još uvijek nisu dotakli samo dno Premijer lige Bosne i Hercegovine, od toga ih dijeli još samo jedan bod. 

Olimpic je nastavio da niže pobjede, a ovaj put sa pet komada u mreži ispraćena je zvornička Drina. Briljirao je kapiten Vukova sa Otoke, Veldin Muharemović, koji se u subotnjem duelu tri puta upisao u listu strijelaca. Olimpic nakon 11 kola zauzima odlično treće mjesto sa svega tri boda zaostatka u odnosu na Široki Brijeg, koji naredno kolo stiže na megdan ekipi Mirze Varešanovića. 

Sarajevski Plavi jučer su na Grbavici upisali trijumf protiv mostarskog Veleža minimalnim rezultatom 1:0. Željezničar nije oduševio igrom, ali rezultat je ono što se piše, pa sada ekipa sa Grbavice dijeli drugu poziciju sa Zrinjskim i Olimpicom (svi po 23 boda). Glavobolju Admiru Adžemu zadala je povreda Josipa Kvesića, reprezentativca Bosne i Hercegovine. Lijevog bočnog povrijedio je saigrač iz tima Nedo Turković. Još uvijek nije poznata priroda njegove povrede. 

Blijede partije Slobode i Zvijezde nastavile su se i u ovom kolu. Vjerovatno najlošiju utakmicu 11. kola vidjeli su gledaoci na Tušnju. Susret je završen bez golova, a Šegrt i Casimiro imaju mnogo razloga za brigu. Zvijezda nakon 11 odigranih kola dijeli fenjerašku poziciju sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučki Borac prekinuo je seriju pobjeda u Vitezu. Ekipa iz grada na Vrbasu morala se zadovoljiti jednim osvojenim bodom protiv izabranika Ante Miše.

Ekipa iz Velike Obarske poražena je u semberskom derbiju od Radnika rezultatom 3:1, dok je Slavija nakon niza loših rezultata upisala minimalan trijumf protiv Travnika rezultatom 1:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti