Široki na nevjerovatan način ostao bez statusa nositelja

Bh. predstavnik nije imao sreće

Široki na nevjerovatan način ostao bez statusa nositelja

Nogometni klub Široki Brijeg će i ove sezone biti predstavnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Tim sa Pecare će, baš poput Željezničara i Sarajeva, svoj evropski put započeti iz 1. pretkola s tim što za razliku od sarajevskih klubova neće biti nositelj u toj rundi takmičenja.

Široki Brijeg ima koeficijent 3,550 i najbolje je rangirani klub među nenositeljima, a zanimljivo je da mu je mjesto među privilegovanim ekipama u 1. pretkolu izmaklo 'za dlaku'.

Širokobriježani su isčekivali rezultat finalne utakmice bugarskog Kupa u kojem su se sastali Levski i Vereya. Levski je u ovom duelu bio apsolutni favorit, ali je nakon 90 minuta bilo 1:1 pa je pobjednik odlučen izvođenjem jedanaesteraca.

U neviđenoj drami, Levski je nakon jedanaesteraca slavio sa 9:8 iako je Vereya bila na pragu senzacije. Vereya je vodila sa 3:2 i imala dvije šanse da dođe do pobjede, ali su Eugenio i Elias promašili jedanaesterce i vratili Levski u život, te mu praktično poklonili pobjedu i trofej.

Tako je Levski završio u Evropi i sa koeficijentom 4,425 zauzeo svoje mjesto među nositeljima. Da je Kup osvojila Vereya, koja ima mnogo slabiji koeficijent od Širokog Brijega, bh. predstavnik bi napredovao za jednu poziciju i 'ugurao' se među nositelje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žrijeb prvog i drugog pretkola Evropske lige bit će obavljen 19. juna.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi