Smajić: Sa Metallegheom želim ispisati lijepu priču

Vezista Metalleghea za SportSport.ba

Smajić: Sa Metallegheom želim ispisati lijepu priču

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u subotu su upisali historijsku pobjedu u najvećem rangu bh.fudbala. Popularni Kraljevi nadigrali su zenički Čelik sa 3:1, te tako na najbolji mogući način otvorili sezonu.

Ovaj susret zbog crvenog kartona iz prošle sezone propustio je vezista Sulejman Smajić, koji će sigurno biti važan kotačić u timu Nermina Bašića. Smajić za naš portal priznaje da jedva čeka da istrči u dresu svog novog tima, a to će se vjerovatno desiti u subotu kada Jajčani na Piroti dočekuju ekipu Krupe.

"Protiv Čelika je bila historijska pobjeda za naš klub i to protiv renomiranog protivnika na našem najljepšem stadionu. Sigurno da nam je to sad dodatni motiv da odigramo dobru utakmicu i da potvrdimo tri boda iz Zenice. Mi idemo utakmicu po utakmicu, a naravno da su protiv Krupe cilj tri boda", kazao je Smajić za SportSport.ba.

S obzirom da je ima veliko iskustvo u Premijer ligi naše zemlje zanimalo nas je šta misli o Ligi 12 i gdje u takvom prvenstvu vidi Metalleghe.

"Pa imam dosta iskustva, već 15 godina igram ovu ligu i ona je iz godine u godinu kvalitetnija, što se svega tiče. Mislim da je Liga 12 pun pogodak, a mi ćemo se boriti za što bolji plasman", dodao nogometaš koji je u Jajce stigao iz Olimpica.

Na Grbavici je u generalci svog tima protiv Željezničara (1:1), čiji je i sam bio član, zaradio ovacije Željinih navijača  nakon postignutog pogotka te pokazao da još uvijek ima šta pokazati iz svog bogatog repertoara.

"31 mi je godina i prošao sam dosta toga. Igrao sam u našim najboljim klubovima, također i vani, te znam i mislim da mogu još dosta toga pokazati, a pogotovo ovdje gdje sam rođen u Jajcu. Nadam se da ću sa Metallegheom i svojim saigračima ispisati lijepu priču", kazao je na kraju razgovora za naš portal Sulejman Smajić, član Metalleghea iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smajić je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Iskru, Zrinjski, belgijski Dender i Lokeren, Željezničar te sarajevski Olimpic iz kojeg je došao u Metalleghe.  Za U-21 reprezentaciju naše zemlje upisao je 14 nastupa uz jedan pogodak, dok je za „A“ reprezentaciju upisao nastup protiv Moldavije krajem 2006.godine kod selektora Blaža Sliškovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti