Spahić: Odlučio sam da se povučem iz reprezentacije

U razgovoru za Al Jazeeru

Spahić: Odlučio sam da se povučem iz reprezentacije

Edmir Škorić

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić oprašta se od nacionalnog dresa.

Spahić je u ekskluzivnom razgovoru za Al Jazeeru otkrio da napušta bh. reprezentaciju i da je vrijeme za neke mlađe. 

„Nakon dugog razmišljanja i razgovora sa porodicom i prijateljima, odlučio sa da se povučem. Sretan sam što sam tolike godine proveo u reprezentaciji koja mi je puno dala i čiji sam kapiten bio toliko godina“, kazao je dugogodišnji kapiten „Zmajeva“ za Al Jazeeru.

„Ponosan sam što sam izborio Svjetsko prvenstvo sa svojim momcima, koji su za mene više od prijatelja. Vrijeme je za kraj, vrijeme je da neki drugi, mlađi, nastave dalje. Znam da sam uvijek igrao srcem, da sam nekada i griješio, ali nikad namjerno. Nisam ljut ni na koga, idemo dalje, ekipi želim sreću i sve najbolje u kvalifikacijama za EP”, dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Spahić trenutno igra u Bayer Leverkusenu, a za Zmajeve je prvi put zaigrao 7. juna 2003. godine protiv Rumunije. Dres bh. reprezentacije obukao je 77 puta, te je postigao i tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.