SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 13. kola

Stevanović Grbavicu bacio u trans

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 13. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Napadači nisu bili previše raspoloženi, te je na šest utakmica postignuto 12 golova. Najviše puta mreža se tresla na Grbavici gdje je Željezničar rezultatom 3:2 savladao Olimpic. Tri gola viđena su u Doboju kod Kaknja gdje je Vitez rezultatom 2:1 bio bolji od domaćeg tima. Četiri susreta završena su rezultatom 1:0 (Krupa-Metalleghe 1:0, Sloboda-Široki Brijeg 1:0, Zrinjski-Sarajevo 1:0 i Čelik-Radnik 0:1).

Ovo kolo Premijer lige donijelo je nekoliko iznimno lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Ivan Lendrić (Željezničar-Olimpic 3:2)

Prelijepu akciju Željezničara sjajno je okrunio Ivan Lendrić, koji je protiv Olimpica bio dvostruki strijelac. Marković je sjajno iz prve proigrao Lendrića, koji je lijepo zaobišao Bandovića i veoma lagano pogodio mrežu gostiju. 


4. Zoran Milutinović (Krupa-Metalleghe 1:0)

Milutinović se u zadnjoj minuti utakmice sjajno izborio za loptu i uradio je sve sam. Uzeo je loptu, prošao svog čuvara i veoma lijepo matirao golmana gostiju.  


3. Slobodan Jakovljević (Zrinjski-Sarajevo 1:0)

Nemanja Bilbija ubacio je loptu iz kornera, a ubačaj je sjajno pratio Jakovljević. Fudbaler Zrinjskog se ubacio iz drugog plana i nebeskim skokom matirao golmana Pavlovića. 



2. Anel Dedić (Mladost Doboj-Kakanj-Vitez 1:2)

Muminović je jednim pasom izbacio čitavu odbranu Mladosti, a loptu je prihvatio Anel Dedić koji je nakon primanja lopte odmah šutirao i pogodio. Prelijep pas Muminovića za vodstvo svog tima, te odlična realizacija Dedića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



1. Miroslav Stevanović (Željezničar-Olimpic 3:2)

Prvi gol Miroslava Stevanovića u ovoj sezoni bio je ujedno najljepši gol kola, ali i sezone. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine sam je sebi kreirao prostor sa šut i sjajnim prodorom s vrha šesnaesterca pogodio lijevi gornji kut gola gostiju.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi