Starta i Premijer omladinska liga BiH

Prvo kolo počinje sa dvije utakmice odgode

Starta i Premijer omladinska liga BiH

Početkom nogometne/fudbalske sezone u Premijer ligi BiH, prvi puta u jednstvenom takmičenju nastupit će i kadeti i juniori svoh 16 klubova Premijer lige BiH u jedinstvenom takmičenju pod naziovom Premijer omladinsdka liga BiH.

Voljom žrijeba uzet je raspored kao kod seniora, stim što će omladinci svoj raspored igrati obrnutim redoslijedom. U prvom kolu koje nas očekuje narednog vikenda start prvenstva će početi sa dvije utakmice odgode.

Naime, Komitet za takmičenje NS/FS BiH odobrio je zahtjeve FK "Velež" - Mostar i NK "Travnik" iz Travnika da zbog odlaska na turneje u Norveškoj odnosno Njmečkoj svoje utakmice u gostima protiv Čelika odnosno Zrinjskog odigraju u prvu slobodnu srijedu 17.08.2011 jer se već u srijedu 10.08. igra redovno drugo kolo Premijer omladinske lige BiH. Prvaci BiH za sezonu 2010/2011 su FK "Sarajevo" u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, a FK "Sloboda" - Tuzla u juniorskoj konkurenciji.  Pobjednik omladinskog juniorskog Kupa za prošlu sezonu je HŠK "Zrinjski" - Mostar.



Dakle u 1. kolu Premijer Omladinske lige BiH ovog vikenda igraju: subota 06.07. SARAJEVO: Željezničar - Široki Brijeg (12-14 sati), VOGOŠĆA: Olimpic - Rudar Prijedor (15,30 - 17,30), dok su ostale utakmice na programu u nedjelju a sstaju se: GABELA: GOŠK - Slavija, TUZLA: Sloboda - Sarajevo, KRUPA NA VRBASU: Borac - Kozara (9- 11 sati), GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Leotar (10-12 sati), dok su kako smo već naveli utakmice u ZENICI: čelik - Velež i MOSTARU: Zrinjski - Travnik  odgođene za 17.08.2011.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.