Bh. reprezentativac nakon Kirin Kupa

Šunjić: Momci iz Premijer lige su pokazali kvalitet

Među bh. reprezentativcima koji su iz Japana sletili na Međunarodni aerodrom Sarajevo bio je i Toni Šunjić. 

Osvojeni trofej na Kirin Kupu u Japanu za našu reprezentaciju je ujedno bio i prvi u historiji, a upravo to je ono zbog čega je Šunjić posebno ponosan.

"Svaki trofej je prelijep osjećaj za jednog sportaša, pogotovo zato što je prvi put u povijesti naše države. Ovo je dodatna emocija i ponos, a drago mi je s druge strane i što smo otišli kao autsajderi na turnir. Ipak, momci iz Premijer lige su pokazali da imaju kvalitet, da zaslužuju igrati u boljim klubovima i nadam se da će im ovo pomoći u karijeri", kazao je defanzivac Stuttgarta prisutnim novinarima. 

Osvrnuo se potom Šunjić i na kvalitet Premijer lige BiH u kojoj je ponikao.

"Mislim da Premijer liga BiH ima određeni kvalitet, ali još uvijek nije dovoljno cijenjena u svijetu. Na vrijednosti ćemo dobivati sa ovakvim stvarima i naši igrači će lakše praviti uspjeh."

Kada su u pitanju planovi, nije siguran da li će ostati u Stuttgartu. 

"Ne znam još ništa tačno, da li ću ostati ili ići. Biće burno ljeto."

Na pitanje kako je izgledala odbrana bez Emira Spahića, odgovorio je: 

"Na početku utakmice protiv Danske čitava ekipa nije najbolje izgledala, ali poslije toga je dosta dobro izgledalo i možemo biti zadovoljni", istakao je Šunjić

Naš državni tim je osvojio prvo mjesto na Kirin Kupu u Japanu nakon što je savladao Japan sa 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi