Sutra počinje 3. Turnir prijateljstva

Učestvuju najjači klubovi sa Balkana

Sutra počinje 3. Turnir prijateljstva

M. Jakovljević

U Bijeljini sutra počinje 3. po redu Turnir prijatelstva, koji će trajati do 29 maja.

Nastupit će ekipe mlađih kategorija 16  ekupa iz svih republika bivše Jugoslavije. Prij tri godine fudbalski entuzijasti su odlučili da organizuju ovo takmičenje, o ono je opravdalo postojanje pa se Turnir Prijateljstva danas igra po kalendaru UEFA-e.

Idejni tvorac ove incijative bio je Savo Milošević.

"Cilj je da pokažemo kako sve može funkcionisati i ovaj turnir je postao stvar prestiža. Svoj dolazak su najavile i mnoge legende fudbala sa ovih prostora kao što su Ivan Gudelj, Husref Musemić, Vladimir Petrović-Pižon, Momčilo Vukotić, Miodrag Belodedić kao i golmanska trojka Rajko Stojić, Marijan Vlak i Dika Stojanović. Tu su neki igrači iz moje generacije, recimo Ivan Tomić, Dragan Ćirić, Bata Mirković. Svakog dana bit će najmanje po pet gostiju", rekao je Savo Milošević.

Grupa A: Crvena Zvijezda (Beograd),Budućnost(Podgorica), Željezničar (Sarajevo) i Zagreb

Grupa B:  Partizan(Beograd), Sarajevo, Osijek i Vardar(Skoplje)

Grupa C: Dinamo (Zagreb), Vojvodina (Novi Sad), Olimpija (Ljubljana) i Velež (Mostar)

Grupa D: Rijeka, OFK Beograd, Sutjeska (Nikšić) i Sloboda (Tuzla)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi