Takmičarska komisija FSBiH: Radnik - Olimpic 2:2

Takmičarska komisija FSBiH: Radnik - Olimpic 2:2

A. Beganović

Danas je u Sarajevu održana sjednica Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se raspravljalo i o spornom susretu 15. kola Premijer lige između Radnika i Olimpica.

Nakon dvosatnog zasjedanja Takmičarska komisija donijela je odluku da se susret koji je odigran u Velikoj Obarskoj registruje postignutim rezultatom 2:2.

"Kup Republike Srspke je sastavni dio Kupa Bosne i Hercegovine, tako da je igrač mogao odraditi suspenziju u entitetskom kupu. Nije to jedini primjer, dešavalo se i u ovoj sezoni da igrači suspenzije odrađuju i u Kupu Republike Srpske, kao i to da nakon suspenzije zarađene u Kupu RS isti odrađuju u Premijer ligi. Odluka je donešena jednoglasno, a Olimpic ima pravo na žalbu", istakli su nam iz Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.