U osam utakmica prosjek 300 gledalaca

4. kolo Prve lige Federacije BiH

U osam utakmica prosjek 300 gledalaca

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Federacije BiH u danima vikenda odigrani su susreti 4.kola, a u osam utakmica postignuto je 18 pogodaka.

Najviše ih je viđeno u duelu Bosna Seme i Goška, čak pet, a domaći su nakon nevjerovatnog preokreta slavili sa 3:2. Mreže su mirovale jedino u susretu Orašja i Rudara, a ono što svakako može zabrinuti jeste veoma mala posjeta gledalaca.

Naime, prema izvještaju službenih lica u 4.kolu utakmice Prve lige Federacije pratilo je samo  2400 gledalaca, dakle u prosjeku  300 gledalaca po utakmici.

Ako uzmemo u obzir da  službene osobe pri procjeni o broju gledalaca brojke zaokružuju, onda je realni  broj  mnogo manji.

Zanimljivo da utakmice Prve lige Federacije nije moguće pratiti u tv prijenosu te to svakako ne može biti opravdanje za male brojke, ali nadamo se da će iz kola u kolo  zanimanje gledalaca rasti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi