U Sarajevu zabrinuti: Cimirot, Benko i Protić van stroja

Povrijedili se

U Sarajevu zabrinuti: Cimirot, Benko i Protić van stroja

Fudbalski klub Sarajevo našao se u problemima uoči nadolazeće utakmice drugog pretkola Lige prvaka protiv poljskog šampiona Lecha iz Poznana. 

Naime, na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Rijeke povrede su zadobili Radoš Protić, Gojko Cimirot i Leon Benko, koji trenutno rade po posebnom programu. 

Ove povrede, bez obzira što nisu teže prirode, zabrinule su sve u redovima aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, a za SportSport.ba sportski direktor Sarajeva, Abdulah Ibraković je istakao:

"Zabrinuti smo, jako smo zabrinuti. Benko, Protić i Cimirot su van stroja. Benki je oteklo koljeno i skupo su ga koštali startovi njegovih nekadašnjih saigrača iz Rijeke", izjavio je za SportSport.ba sportski direktor Abdulah Ibraković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, dobra stvar je to što su medicinski pregledi pokazali da se ne radi o ozbiljnijim povredama.  

"Medicinski pregledi su pokazali da su Cimirot i Benko dobili snažan udarac u natkoljeni mišić, dok je Protić zadobio kontuziju koljena. Na sreću, riječ je o lakšim povredama i pomenuti trojac radi intenzivne fizikalne tretmane i trenira po posebnom programu", između ostalog su nam saopštili iz PR službe aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti