Održana press konferencija pred revanš susret Kupa BiH

Đurbuzović: U derbiju nema favorita

FK Željezničar sutra će u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati na stadionu Asim Ferhatović Hase kod gradskog rivala Sarajeva. 

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana zajednička press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima ispred FK Željezničar obratili šef stručnog štaba Hajrudin Đurbuzović i kapiten Muamer Svraka. 

"Očekujemo sutrašnju utakmicu u ne baš najboljem raspoloženju, a tu ne mislim na poraz od Širokog, nego na izgubljene bodove protiv Radnika. Naši igrači su svjesni koliko nam ova utakmica znači. Možemo ispraviti ono što nismo uradili na Grbavici i da damo maksimum protiv jednog odličnog tima," rekao je Đurbuzović. 

"Ovo su specifične utakmice. Godinama se pokazuje da igrači imaju veći motiv i ova utakmica će do kraja biti neizvjesna. Sarajevo ima blagu prednost zbog rezultata, ali u ovim utakmicama favorita nema. Satisfakcija svakog sportiste je da igra jednu ovakvu utakmicu. Pokazat ćemo i jedni i drugi u fer nadmetanju ko je bolji," rekao je Đurbuzović. 

Kapiten Željezničara Muamer Svraka smatra kako utakmica za Željezničar dolazi u teško vrijeme, ali da je duel na Koševu prava prilika za izlazak iz krize. 

"Ovaj put ja ne bih prognozirao ništa, jer prošli put sam debelo pogriješio. Utakmica za nas dolazi u teško vrijeme, ali mislim da je ovo prava utakmica za izlazak iz krize. Igrači su motivisani i znamo koliko nam ova utakmica može donijeti," rekao je kapiten Plavih Muamer Svraka. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prisutnim medijima obratio se i direktor Plavih Mirsad Šiljak koji je istakao da svi simpatizeri Željezničara bez obilježja mogu doći na utakmicu. 

"O dešavanjima na terenu u sutrašnjoj utakmici ja ne bih govorio. Nadam se da će sutrašnja utakmica proći u dobroj atmosferi. Žao mi je što naši navijači ne mogu organizovano doći na utakmicu, ali su im vrata kao simpatizerima uvijek otvorena," rekao je Šiljak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.