Jurgen Klinsmann uoči sutrašnjeg susreta

"Velika je čast igrati protiv 13. selekcije svijeta

Uoči prijateljskog susreta našeg nacionalnog tima i Sjedinjenih Amaeričkih Država, Jurgen Klinsmann, obratio se medijima.

Klinsmann je između ostalog istakao da je velika čast igrati protiv igrača kakvi su Džeko, Pjanić i ostali.

"Velika je čast igrati protiv 13. selekcije svijeta, protiv igrača poput Džeke, Pjanića i ostalih. Naš tim uvijek se priprema u susretima protiv najboljih svjetskih ekipa, pa je tako i ovaj put. Motiva nam neće nedostajati, igrači su spremni i pružit će svoj maksimum", između ostalog je rekao američki selektor.

"Za nas je ovo važan meč, kao i za BiH. Želimo vidjeti u kakvoj su nam formi igrači, pogotovo ovi koji igraju u Evropi. Želimo vidjeti kako ćemo igrati protiv jake selekcije i naravno, želimo vidjeti možemo li postići pozitivan rezulta", dodao je Klinsmann.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Amaerički selektor je istakao da će sutrašnji meč dobro doći za obje selekcije pred septembarske kvalifikacijske susrete.

"Imamo nekoliko mladih igrača i želimo vidjeti kako će se oni ponašati. Igramo protiv jednog od najboljeg svjetskog tima i to je za nas veliki izazov. I mi i Bosna i Hercegovina dobro igramo u kvalifikacijama i ovaj susret će nam dobro doći kao priprema za prave utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.