Vitez protiv Čelika bez Anela Dedića

Za vikend komšijski derbi

Vitez protiv Čelika bez Anela Dedića

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza jučer su na gostovanju kod ekipe Sarajeva poraženi rezultatom 1:0. Svi koji su gledali ovu utakmicu mogli su vidjeti kako je Vitez u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik, a po mnogima je zaslužio najmanje bod, a prema prilikama možda i sva tri na Koševu. Ipak gol Hebibovića bio je dovoljan za minimalnu pobjedu bordo ekipe i tugu u redovima gostiju, koji su se publici u Sarajevu prikazali u veoma dobrom izdanju.

Nije nikakvo čudo što Vitez ove sezone igra dosta bolje u gostima, ekipa im je sastavljane od takvih igrača, kojima je polukontra i kontra glavno oružje.Kokot, Mamić i Kapetan nisu jučer imali dovoljno sportske sreće, a publika na stadionu Koševo goste je ispratila aplauzom za dobru igru protiv favorizovanog domaćina.

U narednom kolu Vitez očekuje još jedna veoma teška utakmica, na svome terenu dočekat će ekipu Čelika u komšijskom derbiju, koji je uvijek mamio veliki broj gledatelja na Gradskom stadionu. Nema sumnje da će tako biti i u subotu, jer se očekuje invazija gostujućih navijača, dok se i domaći simpatizeri poželjeli utakmica njihovih izabranika.

Ono što za trenera Slavena Musu predstavlja problem jeste što već na ranije povrijeđenog Hrvoje Barišića, neće moći računati i na sjajnog veznjaka Anela Dedića, koji je na Koševu dobio treći žuti karton. Dedić tako u subotu neće biti u prilici da zaigra protiv matičnog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju prvi duel ovih ekipa, Vitez je jesenas na Bilinom polju slavio 0:1, trener je bio Boris Pavić, a strijelac jedinog gola na utakmici Zoran Kokot.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti