Završene pripreme U-19 selekcije BiH u Zenici

Prva utakmica protiv Gruzije je vjerovatno i odlučujuća

Završene pripreme U-19 selekcije BiH u Zenici

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH proteklih dana pripremala se u Trening centru N/FSBiH u Zenici u sklopu priprema za početak kvalifikacija. 

Podsjetimo, BiH će biti domaćin kvalifikacione grupe u kojoj će pored naše selekcije igrati Gruzija, Francuska i Andora. Ove utakmice na programu su od 8.do 14. novembra u Bijeljini i Ugljeviku.

Portal SportSport.ba godinama prati sve nogometne reprezentativne selekcije, tako smo i danas posjetili posljednji trening U-19 reprezentacije, gdje smo se mogli uvjeriti da su izabranici Tonija Karačića spremni za ono što ih očekuje u kvalifikacijama.

Ipak, stručni štab nije mogao da ispuni sve ono što je zacrtao jer dosta igrača nije moglo od početka priprema da bude u Zenici. Zbog obaveza prema svojim klubovima, budući da ih dosta igra već seniorski nogomet, danas su se tek svi igrači priključili u Zenici. Do prve utakmice protiv Gruzije u Bijeljini, naši reprezentativci odradit će nekoliko treninga u Etno selu Stanišići.

Upravo će prema riječima stručnog štaba, te igrača prva utakmica protiv Gruzije odrediti dalji tok. Ako naši reprezentativci pobjede Gruziju, biće na korak od plasmana u Elitni krug kvalifikacija, budući da nakon Gruzije igraju protiv Francuske i Andore, te je realno da u te dvije utakmice osvoje najmanje tri boda.

Reprezentacija za koju igraju Čeliković, Hadžić, Smajić, Kosanić, Resić, Šabanadžović, Danilović i ostali sigurno da zaslužuje da se nađe u Elitnom krugu kvalifikacija, ali svoj kvalitet morat će pokazati i na terenu, a budući da se igra u BiH, ne sumnjamo da će izabranici Tonija Karačića ostvariti dobar rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi