Željezničar golovima Lendrića i Zakarića savladao Velež

Uspješna generalka za Plave

Željezničar golovima Lendrića i Zakarića savladao Velež

Velež i Željezničar su danas na pomoćnom terenu u Vrapčićima odigrali pripremnu utakmicu koja je Plavim predstavljala 'generalku' pred nastavak takmičenja u Premijer ligi.

Željezničar je golovima u drugom poluvremenu slavio sa 2:0, a strijelci su bili Ivan Lendrić i Goran Zakarić.

Utakmicu su bolje otvorili domaći, koji su imali terensku inicijativu u prvih 20-ak minuta. Najbolju priliku za Velež imao je Mujezinović, koji je u 13. minuti pogodio prečku. Okvir gola uzdrmao je i Zeba, koji je iz slobodnog udarca u 32. minuti pogodio stativu.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, a Plavi su u vodstvo stigli u 57. minuti. Nakon asistencije Zakarića, Lendrić je glavom pogodio za vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi i, ispostavit će se, posljednji gol na utakmici viđen je u 71. minuti. Fudbaleri Željezničara izveli su odličnu akciju, Bekrić je dobro uposlio Zakarića koji je zaobišao golmana Veleža i rutinski pogodio za 2:0.

Do kraja utakmica su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti