ŽNK Iskra slavila u Sarajevu, nevjerovatan meč u Petrovu

Premijer ženska liga BiH za kadete

ŽNK Iskra slavila u Sarajevu, nevjerovatan meč u Petrovu

S. Mlaćo

Ovog vikenda odigrane su utakmice 3. kola Premijer ženske lige BiH za kadetkinje.

U derbiju, ŽNK Iskra je slavila nad SFK 2000 Sarajevo u Sarajeu sa 3:1. Bugojanke su povele u 38. minuti pogotkom Naide Haračić, ali samo dvije minute kasnije Alma Krajnić pogađa za 1:1.

U 53. minuti Melina Taslidžan donosi novo vodstvo svom timu, a konačnih 3:1 postavila je u 65. mnuti Sanela Mlivo.

Nevjerovatan meč viđen je u Petrovu gdje su snage odmjerile ŽFK Sloga Kakmuž Petrovo i ŽOFK Gradina. Gošće koje su nastupale sa osam igračica slavile su rezultatom 9:6. Domaće su nastupale sa devet igračica.

Za Gradinu su pogađale čak pet puta Džemka Bekrić, tri puta Alma Šečić, te jednom Asja Buljubašić.

Za domaće su se u listu strijelaca upisale četiri puta Sara Pejić, a dva pogotka dodala je Sajra Handžić.

Radnik Bumerang je sa 10:0 deklasirao Lokomotivu Brčko. Domaće su nakon 30. minuta vodile 5:0, a junak pobjede bila je sa četiri pogotka Sofija Krajšumović. Tri je dodala Željana Spasojević...

Banja Luka je u Živinicama nadigrala Fortunu sa 5:2, a hat-trick je postigla Nikolina Vasiljević.

Nakon tri odigrana kola Radnik je prvi sa devet osvojenih bodova, dok je ŽNK Iskra, SFK 2000 Sarajevo i Banja Kuka imaju po šest. Na dnu je Sloga Kakmuž bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi