Zukanović: Cilj je trofej Kupa i playoff

Bh. internacionalac postigao sjajan pogodak protiv Monsa

Zukanović: Cilj je trofej Kupa i playoff

Ervin Zukanović, bosanskohercegovački internacionalac, postigao je prelijep pogodak protiv Monsa u okviru 25. kola belgijske Jupiler lige, međutim na kraju njegov Kortrijk osvojio je samo bod (2:2).

Susret koji je igran u subotu između Kortrijka i Monsa završen je bez pobjednika, iako je tim Ervina Zukanovića imao prednost od dva gola. Naš internacionalac u razgovoru za naš portal kaže da bi više volio da je njegov tim osvojio tri boda, nego što je postiao prelijep pogodak.

"Bio je to dobar gol, ali razočaran sam što nismo ostvarili pobjedu u tom susretu", rekao je na početku razgovora 24-godišnji Zukanović, koji je u 40. minuti pomenutog susreta pokazao kakav ima udarac lijevom nogom.

"Krenulo nas je bilo sve vrijeme i fudbal je takav da nekad krene sve nizbrdo. Primili smo nesretne golove. Jedan smo sami sebi postigli, dok kod prvog nismo dobro reagovali", rekao je stoper Kortrijka, koji je imao danas sastanak na kojem je govoreno o preostalim utakmicama do kraja sezone.

"Imalo smo dug sastanak danas i rečeno nam je da u ovih pet utakmica, koliko je preostalo do kraja sezone, moramo napraviti promjenu u svojim glavama i da izvučemo maksimum iz njih. Imamo dobre šanse i nadamo se pozitivnom", dodao je bosanskohercegovački internacionalac.

Kortrijk, koji je najveće iznenađenje ove sezone, osim dobrog plasmana u domaćem prvenstvu, plasirali su se u finale Kupa Belgije. U polufinalu ovog takmičenja savladali su Mons ukupnim rezultatom 4:3. Tim našeg Zukanovića ostvario je pobjedu u gostima od 2:1, dok je kući remizirao 2:2.

U drugom polufinalnom dvomeču sastaju se Lokeren i Lierse. Prvi susret između ova dva tima završen je pobjedom Lokerena na domaćem terenu od 1:0, a revanš se igra 22. februara. Zukanović ističe da mu nije bitno protiv koga će igrati u finalu Kupa Belgije i vjeruje da njegova ekipa može osvojiti trofej.

"Svejedno je protiv koga ćemo igrati u finalu. Cilj je osvojiti kup", rekao je Zukanović, te dodao:

"Sigurno da je lakše plasirati se u Evropu preko Kupa. Međutim, ne razmišljamo samo o tome. U glavi nam je i ovih preostalih pet utakmica u prvenstvu i želimo završiti među šest ekipa, tj. izboriti playoff".

Bosanskohercegovački stoper tokom zimskog prelaznog roka povezivan je sa nekoliko većih belgijskih klubova, među kojima je i Anderlecht. Ipak, da je kojim slučajem došla zvanična ponuda, Kortrijk ga ne bi pustio prije ljeta. Međutim, Zukanović ne razmišlja trenutno šta bi se moglo dogoditi na kraju sezone.

"Za sada ne razmišljam šta bi se moglo dogoditi na kraju sezone. Za sada imam svoj cilj, a to je osvojiti Kup Belgije i završiti u prvenstvu među šest ekipa", rekao je Zukanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.