Aco pred Igokeu: Biće teško u Laktašima

Aco pred susret Cedevite i Igokee

Aco pred Igokeu: Biće teško u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši zagrebačke Cedevite u nedjelju će u 20. kolu ABA lige gostovati trenutnom lideru ABA lige i aktuelnom viceprvaku Bosne i Hercegovine Igokei.

Trener Cedevite Aco Petrović, očekuje tešku utakmicu protiv našeg predstavnika, a za hrvatske medije je istakao kako će biti jako teško doći do pobjede ptoriv Igosa, koje su u Domu sportova pobijedili 78:76, trojkom Wrighta u posljednjim sekundama.

"Igokea je odigrala protiv svih najjačih i nigdje nije kiksala. U Laktašima su dobili Partizana i Zvezdu, sve najjače ekipe lige. Svjesni smo da je to iznimno težak zadatak. Međutim, čini mi se da smo mi kroz ovaj rekao bih, krizni period, i kroz ovu reakciju u zadnja dva tjedna odrasli, sazreli i da smo bez obzira na probleme koje imamo s povredama dobili jednu pozitivnu kemiju unutar ekipe, koja je bitna za sve ono što slijedi. Pobjeda u Laktašima definitivno bi bila bonus, a u svakom slučaju ostaje tih sedam kola do kraja gdje je da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o Final fouru, minimum potrebno pet pobjeda" rekao je Petrović.

Cedvita je trenutno na šestoj poziciji ABA lige sa omjerom od 11 pobjeda i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.