Bavčić briljirao u porazu Koelna

Bundesliga

Bavčić briljirao u porazu Koelna

M. Skaka

Reprezentativac BiH, Edin Bavčić odigrao je u nedjelju odličnu partiju za Koeln, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da ipak dođe do pobjede nad NY Phantomsima.

U meču protiv ekipe Emira Mutapčića na klupi Braunschweig NY Phantomsa, Koeln je doživio svoj 20. poraz u ovoj sezoni sa tijesnih 81:79. Bavčićeva ekipa imala je 78:78 u završnici susreta, a nakon što je Jonathan Levi pogodio trojku za 81:78, Jeremy Hunt fauliran je na liniji trojke na drugoj strani parketa. Ipak sudci su odlučili dosuditi samo dva bacanja, a nakon pogođenog prvog, Hunt je namjerno promašio drugo bacanje. Odbijenu loptu, na žalost našeg reprezentativca nisu uhvatili igrači Koelna, pa je Braunschweig slavio.

Naš Edin Bavčić bio je najefikasniji pojedinac susreta sa 19 poena i 7 skokova (50% za 3, 50% za 2, 100% za 1) u 38  minuta provedenih na parketu.

Koelen je trenutno na 16. mjestu na tabeli od 18. ekipa, sa jednakim brojem pobjeda kao predposljednji Giessen i dvije pobjede manje od petnaestoplasiranog Noerdlingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti