Borac nemoćan u Prijedoru

Prva muška liga RS

Borac nemoćan u Prijedoru

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca poraženi su večeras u okviru 14. kola Prve muške lige Republike Srpske od ekipe Prijedora rezultatom 67:57, po četvrtinama je bilo 16:9, 20:14, 17:15 i 14:19.

Košarkaši Prijedora dobro su otvorili utakmicu. Prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist, a raspucani su bili Igor Damjanović i Tomić. U nastavku, gosti iz Banja Luke uspjeli su da u pojedinim trenucima pariraju dobro raspoloženom domaćinu, ali se na odmor odlazi s prednošu Prijedora od 13 poena razlike (36:23).

Nakon predaha, izabranici Bojana Božića zaigrali su nešto bolje. Ipak, više spretnosti pokazao je atkuelni šampion koji treću dionicu dobija rezultatom 17:15. Prije posljednjeg perioda, na semaforu je stajalo 53:38 u korist Prijedorčana.

Kada se činilo da je duel već riješen, ukazao se Nikolić koji je završnicu meča učinio koliko-toliko uzbudljivom. Banjalučki sastav prebacio je u veću brzinu, ali to nije bilo dovoljno da se stigne prednost Prijedora, pa su s toga crveno-plavi pretrpjeli drugi poraz u nizu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Igor Damjanović sa 20 postignutih poena, dok je to kod Borca bio Nikolić sa 23.

Prijedor: I. Damjanović (20), Tomić (19), N. Bilanović (17), M. Damjanović (2), Lakić (2), Blaz (4), Majkić, Romanić, Stakić, O. Bilanović, Savić i Vuković (3).

Borac: Nikolić (23), Todorovac (7), Dragičević (2), Kovačević (5), Vukotić (2), Aničić (5), Barbarez (6), Ćulum (4), Ristić (1), Pejić i Samardžić (2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi