Borac slavio protiv Rogatice u "Boriku"

Prva muška liga RS

Borac slavio protiv Rogatice u "Boriku"

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 10. kola Prve muške lige Republike Srpske slavili protiv Rogatice rezultatom 86:78, po četvrtinama je bilo 16:24, 25:21, 19:15 i 26:18.

Gosti iz Rogatice polaganjem su otvorili meč. Međutim, već u narednom napadu Borac je uzvratio. Rezultat nakon pet minuta igre u prvoj četvrtini glasio je 11:16 u korist gostujuće ekipe. Domaćin je preko Nikolića smanjio na 13:16, a zatim Rogatičani prave seriju od 0:8. Do kraja prve dionice, crveno-plavi su pogodili tricu, a strijelac je bio Barbarez.

Drugi period ponovo je počeo košem gostujuće ekipe, ali Banjalučani uzvraćaju. Dvije minute prije kraja drugog perioda, rezultat je glasio 39:41 u korist gostiju. Na pauzu se odlazi s prednošću tima iz Rogatice od četiri poena razlike (41:45).

U nastavku, viđena je sjajna košarka. Izabranici Bojana Božića se bude pa tako period riješavaju u svoju korist. Isti se završava egalom (60:60).

Ipak, više želje i htjenja pokazao je mladi banjalučki tim koji u posljednjoj četvrtini igra sjajno kako u odbrani tako i napadu, te dolazi do trećeg uzastopnog trijumfa.

Kada je u pitanju efikasnost kod Borca se istakao Barbarez sa 18 poena, dok je to kod gostiju bio Kovač s 21.

Borac: Barbarez, Nikolić, Todorovac, Aničić, Samardžić, Suvara, Manojlović, Dragičević, Pejić, Vranješ, Ćulum i Raca.

Rogatica: Kovač, Tešević, Despotović, Slijepčević, Gordić, Furtula, Rističević, Samardžić, Zoranović i Balčaković.

Ostali rezultati:

HEO - Varda HE 69:67

Radnik BN Basket - Slavija 88:78

Rudar - Sutjeska 76:96

Sokolac - Bratunac 77:54

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi