Čelik savladao Triglav i došao do prve pobjede

MŽRKL, Superliga, 3.kolo

Čelik savladao Triglav i došao do prve pobjede

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u Sloveniji gostovale kod ekipe Triglav iz Kranja u okviru 3.kola Superlige u MŽRKL-u. Zeničanke su u utakmicu ušle sa skorom 0/6, dok su domaće košarkašice imale omjer 1/5.

Utakmicu su bolje otvorile gostujuće košarkašice, koje su poenima Kalušić i Popović imale prednost 4:7, međutim domaće košarkašice serijom 8:0 preokreću rezultat, te prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist rezultatom 18:11.

Drugu četvrtinu ponovo su bolje otvorile igračice Triglava, koje su u 14.minuti imale plus 10 poena razlike 24:14, ipak serijom 8:0 Zeničanke se ponovo vraćaju u igru, tako da je prvo poluvrijeme završeno 28:24 za Triglav. Ovaj broj poena u prvom dijelu utakmice dovoljno govori o nervozi, te čvrstoj igri u odbrani obje ekipe.

Treću četvrtinu ponovo bolje otvaraju domaće košarkašice koje u 24.minuti imaju plus 10 poena razlike 41:31, a onda slijedi  serija gošći iz Zenice, koje su serijom 4:14 na kraju trećeg perioda imale prednost od plus dva poena razlike 43:45.

Zeničanke su sa sjajnom igrom iz finiša trećeg perioda nastavile i u posljednjoj dionici utakmice. Sjajnom odbranom, gdje se posebno s blokadama istakla Nataša Popović, izabranice Slobodana Kecmana u 35. minuti imale su plus devet poena u svoju korist 45:56.

U 38.minuti utakmice bilo je plus pet za Zeničanke 53:58, ali do kraja utakmice domaće košarkašice nisu imale snage da naprave preokret, tako da je Čelik zabilježio svoju prvu pobjedu u drugom dijelu takmičenja.

Triglav-Čelik 60:63 (18:11,10:13,15:21 i 17:18)

U pobjedničkoj ekipi najbolje su bile: Nataša Popović sa 16 poena, 11 skokova i sedam blokada, odlična je bila i Aldijana Iriškić sa 17 poena. U redovima Triglava bolje od ostalih bile su Sanda Jevtović sa 22 poena, dok je Ziva Zdolsek ubacila 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti