Estonci bolji od bh. kadeta

EYOF igre

Estonci bolji od bh. kadeta

Muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od selekcije Estonije rezultatom 87:62, u utakmici za plasman od 5-8. mjesta na EYOF igrama u Gyoru.

Naši kadeti dobro su ušli u meč i nakon prve četvrtine imali zalihu od dva poena prednosti. Međutim, mladi Zmajevi su naspram sebe danas imali izuzetno razigranog protivnika, koji je već od druge dionice preuzeo konce igre u svoje ruke i stigao do osjetljive prednosti. 

Estonci su u drugom poluvremenu uvećali zalihu i na kraju stigli do zasluženog trijumfa.

Našim momcima sutra predstoji posljednja utakmica u Mađarskoj protiv selekcije Italije, sa kojima će se boriti za sedmu poziciju na EYOF igrama.

BiH - Estonija  62:87 (20:18, 15:23, 18:24, 09:22)

BiH: Dedajić 3, Marković 11, Kusturica 3, Kondić 3, Huseinpašić 9, Nešković 6, Zelenika, Radak 3, Mičić 7, Krupalija 9, Islamović 5, Manojlović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi