Fantastični Musa vodio Cedevitu do pobjede

Počela nova sezona ABA lige

Fantastični Musa vodio Cedevitu do pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Cedevite večeras su savladali FMP u prvom kolu nove sezone ABA lige.

Cedevita je sa 74:67 savladala goste iz Srbije, te je tako trijumfom krenula u novu sezonu regionalnog prvenstva. 

Gosti su bolje otvorili meč, pa su imali 24:17 prednost nakon prve dionice, no Cedevita se brzo vraća i na poluvremenu vodi 39:37.

I u nastavku meča je Cedevita kontrolisala situaciju na parketu, pa je bez problema došla do prve pobjede u novoj sezoni ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igrač utakmice bio je bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je ubacio 21 poen za 33 minute provedene na parketu, a uz to je imao i dvije ukradene lopte, pet skokova i jednu asistenciju.

Nichols je dodao 15 poena, a niko više od igrača domaćeg tima nije bio dvocifren, dok je na drugoj strani Čović ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi