Gordić najbolji košarkaš u Crnoj Gori

Reprezentativac BiH dobio priznanje

Gordić najbolji košarkaš u Crnoj Gori

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić proglašen je za najboljeg igrača nacionalnog košarkaškog prvenstva Crne Gore.

Playmaker A nacionalnog košarkaškog tima BiH predvodio je svoju Budućnost iz Podgovorice do duple krune u nacionalnom prvenstvu, a Podgoričani su dogurali i do šesnaestine finala ULEB kupa protekle sezone.

“Želio bih se zahvaliti svojim saigračima, trenerima i navijačima bez kojih ne bih mogao ostvariti sve što sam ostvario do sada”, kazao je Gordić.

Ovaj rođeni Mostarac u dresu Budućnosti pruža odlične partije u posljednje vrijeme, što je izazvalo interesovanje velikih klubova za njegove usluge.

Prvak Španije Tau Ceramica je već istakla kandidaturu za njegovo dovođenje, te bi u slučaju Gordićevog prelaska u Vitoriju baskijska ekipa u svom sastavu imala dva bh. reprezentativca jer dres Tau Ceramice već nekoliko sezone nosi Mirza Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.