Kalušić: Kvalitetnom igrom do još jedne pobjede

Zeničanke dočekuju skopski Badel

Kalušić: Kvalitetnom igrom do još jedne pobjede

D. Kurbegović

U pretposljednjoj utakmici ligaškog dijela Međunarodne regionalne lige, košarkašice Čelika sutra će ugostit sastav Badel 1862 iz Skoplja. 

Tim povodom danas je u KŽK Čelik održana press konferencija na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili Slobodan Kecman, šef stručnog štaba i kapiten Aida Kalušić.

Gošće u dosadašnjem dijelu takmičenja nisu ostvarile niti jednu pobjedu. Na drugoj strani košarkašice Čelika već su ostvarile plasman među osam ekipa i učešće u play-offu. Sutrašnja utakmica prema najava iz stručnog štaba, bit će samo jedan jači trening i uigravanje ekipe pred gostovanje u Celju. 

I pored toga trener Slobodan Kecman traži maksimalno ozbiljan pristup utakmici: 

"Gošće ne smijemo podcijeniti iako se radi o mladoj i perspektivnoj ekipi. Fizički su možda inferiorni ali mi moramo se spremiti i odigrati maksimalno ozbiljno. Mlađe igračice će dobiti svoju minutažu a mi moramo razmišljati o daljem o završnici Regionalne lige", istakao je između ostalog na današnjoj press-konferenciji trener zeničkih košarkašica Slobodan Kecman.

Kapiten ekipe Aida Kalušić, istakla je dobru atmosferu u timu i naglasila sljedeće:

"To je jedna mlada ekipa koja će pokušati na našem parketu da nam pruži jak otpor.Mi moramo odigrati kvalitetno i zabilježiti još jednu pobjedu pred domaćom publikom". 

Protiv Badela 1862 zbog povrede neće nastupiti Aldijana Iriškić, koja nije igrala ni u prošlom kolu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.