U Sarajevu gostuju Italija, Crna Gora i Bjelorusija

Kikanović: Radujemo se utakmicama pred domaćom publikom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se sprema za kvalifikacioni ciklus za odlazak na Eurobasket koji se igra u septembru 2015. godine. 

Izabranici Duška Ivanovića spremaju se za duele sa Islandom i Velikom Britanijom, a naš najbolji tim odigrao je i dvije zatvorene trening utakmice sa Bjelorusijom. 

"Za sada sve ide po planu. U prvom dijelu imali smo akcenat na fizičkoj spremi, naravno paralelno sa tim radili smo i na taktičkoj pripremi. Odigrali smo jednu pripremnu utakmicu sa Bjelorusijom, drugu igramo večeras i spremamo se za turnir koji će se igrati narednog vikenda u Sarajevu," kaže Kikanović i dodaje: 

"Sigurno je da su naporni treninzi, ali to je normalno za ovaj period. Većina nas je došla nakon nekih pauza, tako da su neki došli manje, a neki više spremni," riječi su Kikanovića. 

Duško Ivanović ima problema sa zdravstvenim biltenom, a svakako da je najveći hendikep povreda Nihada Đedovića, jednog od najboljih košarkaša našeg nacionalnog tima. 

"Medicinska služba radi svoj dio posla najbolje što može i ja se nadam da će se moji saigrači brzo oporaviti i da ćemo u najboljem sastavu dočekati odlučujuće utakmice za odlazak na Eurobasket," kaže Kikanović.  

Naš nacionalni tim za vikend će odigrati turnir u Sarajevu na kojem će pored Bosne i Hercegovine nastupiti i Italija, Bjelorusija, te Crna Gora. 

"Svakako da je to odlična provjera, to su odlične selekcije. Prijateljske utakmice će nam pomoći da provjerimo ovo što smo do sada radili i dokle smo stigli sa pripremama. Svakako da se radujemo tim utakmicama pred domaćom publikom," kaže Kikanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.