KK Rogatica bolji od KK Rudar

Prva muška liga RS

KK Rogatica bolji od KK Rudar

D. Vejo

Košarkaši Rogatice slavili su večeras na svom parketu u okviru 9., a ujedno i posljednje kola prvog dijela sezone protiv ekipe Rudara iz Ugljevika rezultatom 77:75, po četvrtinama je bilo 24:19, 19:25, 13:13 i 21:18.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini. Kovač i Furtula bili su raspucani u prvoj četvrtini, koju Rogatičani dobijaju rezultatom 24:19. Međutim, drugi period protekao je u znaku gostujuće ekipe, koji su zaigrali nešto bolje, pa tako isti riješavaju u svoju korist. Na odmor se odlazi s prednošću gostiju iz Ugljevika od jednim košem razlike (43:44).

U nastavku, viđena je dosta čvrsta košarka. Odbrana ali i napad kod obje ekipe funkcionisali su dosta dobro, pa tako treća dionica susreta završava egalom. Posljednji period, a ujedno i odlučujući donio je dosta uzbuđenja. Gosti su u isti ušli s prednošću od jednog koša ali, Rogatičani su odlučili da idu na sve ili ništa, pa tako preokreću rezultat te stižu do novog trijumfa.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Furtula sa 27 postignutih poena, dok su to kod gostiju bili Tomić i Stevanović sa po 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi