Košarkašice razbile Albaniju
Napokon pobjeda

Prva pobjeda BiH

Košarkašice razbile Albaniju

M. Maksimović

Da srijeda kompletna ne prođe u znaku poraza reprezentativnih selekcija, pobrinula se ženska košarkaška koja je u trećem nastupu u Diviziji B, razbila Albaniju 99:48.

Naše košarkašice su u prva dva susreta tijesno poražene od Švicarske i Estonije, ali je zato u trećoj utakmici ceh platila Albanija. Pitanje pobjednika u ovom susretu je riješeno vrlo brzo, nakon pet minuta igre. Već tada je reprezentacija BiH imala prednost 16:2, a do kraja prve četvrtine rezultat je glasio 29:4.
Na kraju je Milica Deura bila prvo ime utakmice sa 27 poena i 4 skoka uz samo četiri promašaja iz igre. Emina Demirović je dodala 17 poena, Kristina Šurlan 14, Samra Omerbašić 13. Kod reprezentacije Albanije Rezarta Hoxaj i Adelajda Aliaj su utakmicu zaključile sa po 15 poena, Rovena Elmazi je dodala tri manje. Naredni protivnik naših košarkašica je selekcija Luxemburga u gostima, a utakmica se igra za tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti