Lider Mladost dočekuje Široki, Skenderija u centru pažnje

Prvenstvo BiH za muškarce, 5. kolo

Lider Mladost dočekuje Široki, Skenderija u centru pažnje

Samir Mlaćo

Peto kolo košarkaškog pvenstva BiH ovog vikenda definitivno će privući nešto veću pažnju gledalaca u odnosu na ranija kola, a u centru pažnje svakako je duel Bosne Royal Jelly i tuzlanske Slobode koji se igra u subotu u dvorani Skenderije sa početkom u 20 sati.

Bosna Royal Jelly će posljednji put pod ovim imenom istrčati na parket, a podršku posrnulom gigantu navijači su najavili u velikom broju. 

Nešto ranije, tačnije u 17 sati,  Sparsi će dočekati Bošnjak i izabranici Marka Trbića su svakako favoriti u ovom duelu.

Derbi se igra u Mrkonjić Gradu gdje gostuje Široki. Mrkonjićani su lider prvenstva i eventualnom pobjedom definitivno bi pokazali da njihove sjajne igre ove polusezone nisu slučajnost.

Kvalitetan susret očekuje se i u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti Kakanj, a posljednjeplasirani Građanski iz Bijeljine veoma bitnu pobjedu tražit će protiv Leotar Swissliona.

Prvenstvo BiH za muškarce, 5. kolo:

Zrinjski - Kakanj

Spars - Bošnjak

Mladost MG. - Široki

Građanski - Leotar Swisslion

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Royal Jelly - Sloboda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi