Lojo: Nekoliko čudnih sudijskih odluka koštale su nas poraza

Selektor juniorki BiH nakon meča sa Belgijom

Lojo: Nekoliko čudnih sudijskih odluka koštale su nas poraza

D. Rakanović

Selektor ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo istakao je da je uzrok poraza protiv Belgije loše otvaranje utakmice. 

Juniorke BiH poražene su od Belgije sa 51:55 u drugom kolu Eurobasketa.

"Koštalo nas je loše otvaranje utakmice, posebno u fazi napada gdje je Belgija nakon prvog perioda uspjela doći do 15 poena prednosti. Sve ostale četvrtine mi smo riješili u svoju korist, da bi dvije i po minute prije kraja došle na zaostatak od tri poena i imali napad i priliku za eventualno poravnanje. Međutim, nekoliko čudnih sudijskih odluka u finišu utakmice i nedostatak iskustva i rutine naših juniorki nas je koštalo poraza", rekao je Lojo i dodao: 

"Mogu biti zadovoljan popravljenim u odnosu na jučerašnju utakmicu. Očekujem da će ova ekipa kroz utakmice sticati neophodno iskustvo i rasti iz utakmice u utakmicu i prikazivati sve bolje i kvalitetnije partije". 

Selektor juniorki je istakao da je zadovoljan željom i zalaganjem svojih izabranica. 

"Djevojke zaista prikazuju veliku dozu agresivnosti i želju za pobjedom. Mislim da ćemo svi kao tim iz utakmice u utakmicu napredovati i pružati sve bolje partije i da ćemo u konačnici stići do krajnjeg cilja a to je opstanak u A diviziji", rekao je Lojo.

"Sutra nas očekuje teška utakmica protiv Francuske, aktuelnog prvaka Evrope. Mi ćemo kao i danas ostaviti srce na terenu i pokušati da ostvarimo što povoljniji rezultat, nakon toga slijedi osmina finala. Sve je otvoreno, pokazali smo da možemo da igramo protiv favorita i nadam se da ćemo u konačnici ostvariti svoj cilj", zaključio je Lojo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi