Trener OKK Slobode

Mulaomerović: Za mene je ovo velika pobjeda

Pobjedom nad Građanskim tuzlanska Sloboda okončala je prvi dio prvenstva u Ligi 12 sa skorom 6-5, a u nedjelju ih očekuje posljednja utakmica u ovoj godini sa Mladosti iz Mrkonjić Grada. 

„Očekivao sam tešku utakmicu, jer je moja ekipa destkovana. Imamo dvojicu igrača sa upalom pluća, još dvojicu koja su duže van stroja. Građanski je ekipa iz vrha tabele, došli su ovdje kao lagani favoriti i možda su prerano uknjižili dva boda kada su vidjeli kakav nam je roster. Ja sam ponosan na svoje igrače, za mene je ovo velika pobjeda“, kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode.

U nedjelju dolazi Mladost?

„Imamo maksimalno sužen roster i zaista ne znam ko će igrati. Pilavdžić je večeras povrijedio koljeno, Hasandić osjeća neko zatezanje. Mi kao da smo ukleti. Žao mi je mojih momaka, koji daju svoj maksimum, ali ne možemo se izboriti i sa povredama“, kaže Mulaomerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.