Nekadašnji igrač Bosne karijeru nastavlja u Španiji

Nekadašnji igrač Bosne karijeru nastavlja u Španiji

D. Rakanović

Nekadašnji košarkaš Bosne Marko Vuković nastavlja karijeru u Španiji.

Vuković je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Zornzotza koja se takmiči u trećoj ligi Španije. 

Ovu informaciju potvrdio je ovaj košarkaš za SportSport.ba.

"Ovo je dobra prilika da igrački napredujem. Zornzotza ima visoke ambicije, tražimo plasman u drugu ligu. Prošle sezone nisu imali sreće, s obzirom na to da su poraženi u finalu doigravanja. Pored toga trener ove ekipe me primjetio u prošlosti i na njegovu želju sam došao u Španiju. Liga je atraktivna, ne igra se mnogo na fizikalije, što meni više odgovara", rekao je za SportSport.ba Vuković.

On je u svojoj karijeri nastupao i za Vardu iz Višegrada, slovenačku Hopsi Polželu, Slogu iz Kraljeva, Splosnu Plovbu iz Portoroža, a prošlu sezonu proveo je u slovačkoj Slaviji iz Košica. Pored toga, nastupao je za omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi