Okupila se košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Košarkaši krenuli s pripremama

Okupila se košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se večeras u Sarajevu gdje će započeti pripreme pred start kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine u Sloveniji.

Selektoru Aci Petroviću odazvali su se svi košarkaši, koji će predvođeni kapitenom Mirzom Teletovićem pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, a u našoj kvalifikacionoj grupi su reprezentacije Latvije, Gruzije, Holandije i Rumunije.

Naši reprezentativci će u Sarajevu boraviti do 24. jula, nakon čega slijedi put u Italiju, gdje će u Trentu igrati turnir sa reprezentacijama Crne Gore, Finske i domaćina Italije.  Zatim će u Sloveniji odigrati prijateljski susret protiv Hrvatske, a potom će izabranici Ace Petrovića igrati još jedan turnir u Ljubljani na kojem će još učestvovati Slovenija, Srbija i Hrvatska.

Povratak u Sarajevo planiran je 6. augusta, a posljednje provjere pred start kvalifikacija 15. augusta protiv Latvije, naši reprezentativci imaće protiv. Austrije i Portugala.

Spisak reprezentacije: Mirza Teletović, Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić, Elmedin Kikanović, Jozo Brkić, Jusuf Nurkić, Ante Mašić, Marko Miletić, Edin Bavčić, Nemanja Gordić, Nihad Đedović, Zack Wright, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Muhamed Pašalić i Josip Naletilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti