Okupili se bh. košarkaši

Selektora Hadžića muče povrede igrača

Okupili se bh. košarkaši

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u hotelu Hungaria na Ilidži, te time počela pripreme za predstojeće kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Novi-stari selektor najboljih bh. košarkaša Sabit Hadžić, pozvao je ono najbolje što bh. košarka u ovom trenutku može ponuditi. Problema, međutim, uvijek ima.

"Neki su igrači došli povrijeđeni i njihov je nastup pod znakom pitanja. Tu prije svih mislim na Mirzu Teletovića, Gorana Ikonića i Elmedina Kikanovića. Ipak, tek smo se okupili, pa ćemo u narednih nekoliko dana imati kompletnu sliku što se zdravstvenog biltena tiče", kaže Hadžić.

Nekoliko reprezentativaca danas do 13 sati nije stiglo na zakazano okupljanje.

"Da, još uvijek čekamo nekoliko košarkaša. Henry Domercant je svoj dolazak najavio između 10. i 15. jula, Jasmin Hukić će kasniti zbog tehničkih problema, dok je Edin Bavčić imao smrtni slučaj u porodici, te je najavio kašnjenje. Također, i Ratko Varda dolazi kasnije zbog privatnih obaveza", dodao je Hadžić.

Najbolji bh. košarkaši počeće sa laganim tempom treninga, s obzirom na to da ih je većina već neko vrijeme na odmoru, pa će biti potrebno neko vrijeme da se vrate u takmičarsku formu.

Za 17. i 19. juli planirane su kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore, dok će BiH 22. jula odigrati meč i sa Austrijom.

"Nažalost, jako nam se teško u ovom trenutku uklopiti u već napravljen program i organizovati još pokoji prijateljski susret. Svi su to već davno dogovorili i nama ne preostaje ništa drugo već da čekamo hoće li neko nekom otkazati pa da mi upadnemo", zaključio je Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.