Posušje ide na Široki, Čitluk na Zrinjski

Posušje ide na Široki, Čitluk na Zrinjski

U danima predstojećeg vikenda igraju se utakmice osmine završnice košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine, a posebno zanimljivo trebalo bi biti u dva susjedska hercegovačka dvoboja.

Naime, Posušje će pred svojom publikom u subotu s početkom u 19 sati ugostiti uvijek atraktivne goste iz Širokog Brijega, dok se primjerice u Čitluku sastaju Brotnjo i Zrinjski. Nekoć je atrakcija za Mostar bila kada im u goste stižu Čitlučani, međutim vremena su se promijenila, pa danas imamo obrnutu situaciju pošto gostovanje „plemića“ predstavlja atrakciju za Čitluk.

Utakmica između Brotnja, trenutno vodeće momčadi Lige Herceg-Bosne i Zrinjskog HT-a se igra također u subotu, ali s početkom u 18 sati, a susret je i humanitarnog karaktera, jer će prihod od prodanih ulaznica čija je cijena inače 10 KM, biti namijenjen za socijalno-ugroženu populaciju čitlučke općine u sklopu akcije „Dobrotom usrećimo drugoga“, koja je prije par dana pokrenuta na širem prostoru Brotnja.

Zanimljivo će svakako biti i u Mrkonjić Gradu gdje domaća Mladost (nedjelja, 19 sati) dočekuje Igokeu Partizan, ali i u Zenici budući će domaći Čelik u nedjeljnom terminu od 20.15 sati igrati protiv uvijek atraktivnog Borca. Dvoboj Triland - Bosna prolongiran je za 6.1. zbog nastupa „studenata“ u NLB Ligi, jer kao što je poznato ove subote u Sarajevu gostuje beogradski Partizan.

Parovi 1/8 finala:

POSUŠJE: Posušje – Široki Eronet
GRUDE: Grude – Leotar
ČITLUK: Brotnjo – Zrinjski HT
NOVI GRAD: Atal – Sloboda Dita
ZENICA: Vitez – Slavija
ZENICA: Čelik – Borac Nektar
MRKONJIĆ GRAD: Mladost – Igokea Partizan
SARAJEVO: Triland – Bosna ASA BH Telekom (igraju 6.1.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti