Repeša: Potpuno smo spremni za večerašnju utakmicu

Repeša: Potpuno smo spremni za večerašnju utakmicu

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je na pres konferenciji uoči utakmice protiv Partizana da njegovu ekipu očekuje najteža utakmica sezone.

Cedevita će večeras u 20 sati u beogradskoj Kombank Areni igrati polufinale Jadranske lige protiv Partizana, a ulog je veliki. Pobjednik će pored finala osigurati i plasman u Euroligu naredne sezone.

"Ova utakmica je izazov više, nego ona nedavno u Beogradu. Biće jako teška, jer igramo pred njihovim navijačima, a ovdje su gubile i mnogo jače ekipe. Mislim da smo dobro spremili utakmicu, a motivaciju za meč nalazimo samim prisustvom. Treba odigrati kvalitetno, biti miran i koncentrisan", kaže Repeša. 

Jasmin Repeša je rekao kako je učinjena nepravda prema njegovim igračima, jer svi mediji ovu utakmicu najavljuju kao utakmicu Partizana i Cedevite, a ne Cedevite i Partizana, iako je zagrebački klub u regularnom dijelu sezone bio bolje plasiran od beogradskog.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ovo je nepravda. Možda najveća u posljednjih deset godina. Svi ovaj meč najavljuju Partizan - Cedevita, a ne obratno, iako smo mi bili drugi, a oni treći, i to je za nas otežavajuća okolnost", istakao je Repeša. 

Jasmin Reoeša je kazao kako očekuje izuzetno kvalitetan turnir na kojem će biti prikazana sjajna košarka, te da očekuje pobjedu tima koji najviše pokaže na parketu Arene. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti