Tanjević i Mršić teško do pobjede
Mršić je postigao 8 poena

Prvenstvo Turske, 19. kolo

Tanjević i Mršić teško do pobjede

Umorni od teške euroligaške utakmice protiv Cibone u Zagrebu, košarkaši Fenerbahče Ulkera teško su došli do pobjede protiv Oyak Renaulta rezultatom 77:70. Popularne «kanarince» do pobjed je predvodio Mirsad Turčan sa 15 poena i 5 skokova, a istakao se i Damir Mršić koji je meč okončao sa 8 koševa.
Najefikasniji košarkaš susreta bio je domaći igrač Alex Gordon koji je postigao 24 poena.

Ekipa Bogdana Tanjevića ostala je u gornjem dijelu tabele, tačnije na diobi treće pozicije sa omjerom od 14 pobjeda i pet poraza, a u narednoj sedmici očekuje je novi sudar protiv Cibone, ovaj put u Istanbulu, a riječ je o 4. kolu «Top-16» faze Eurolige.

Poredak
1. Efes Pilsen 18-1, GS CafeCrown  16-3, Fenerhabče Ulker 14-5, Turk Telekom 14-5, BJK ColaTurka 10-9, Mersin BSB 10-9, Antalya BSB 10-9, D.Safaka CT 9-10...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti