Tau pobjedila, Teletović odigrao vrhunski
Mirza Teletović

Španski košarkaški kup

Tau pobjedila, Teletović odigrao vrhunski

Adnan Beganović

Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića večeras je ubjedljivo pobijedila Pamesu, te tako se plasirala u polufinale košarkaškog Kupa Španije.

Košarkaški reprezentativac naše države ponovo je odigrao sjajnu partiju u dresu Tau Ceramice. U večerašnjoj utakmici četvrtfinala, Mirza je bio jedan od najboljih na terenu.

Sjajni krilni centar Tau Ceramice i naše reprezentacije u pobjedi svoga kluba nad Pamesom (82:66) ugradio je 12 poena (za dva poena 3/4, za tri 2/3), 7 skokova (5 u odbrani, 2 u napadu) i tri asistencije. Mirza Teletović je i večerašnjom partijom još jednom pokazao o kakvom se košarkaškom virtuozu radi.

Pored Teletovića, u dresu Tau Ceramice istakli su se Tiago Splliter sa 20 i Sergi Vidal sa 17 poena. U poraženoj Pamesi bolji od ostalih bio je Kosta Perović sa 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti