U sjajnom susretu Zvezda u derbiju kola savladala Partizan

Fenomenalan susret u Pioniru

U sjajnom susretu Zvezda u derbiju kola savladala Partizan

Nakon susreta u okviru finala Kupa Radivoja Koraća, koji su obilježili neredi, Zvezda i Partizan su se opet sastali. U sjajnom susretu slavila je Zvezda 84:76.

Prve poene večeras postigao je kapiten Zvezde, Igor Rakočević, šutem sa vrha kapice. Zvezda je imala prednost 8:4, ali je Bertans trojkom smanjio na 8:7, da bi prednost Partizanu nakon kontre donio Nemanja Gordić. Partizan je do 12. poena došao nakon nove trojke Bertansa, a rezultat je nakon deset minuta igre bio 12:10 za Partizan.

 

Svojim osmim poenom Bertans je donio Partizanu novu prednost od četiri poena, ali je na samo minus jedan trojkom vratio Boris Savović. U nastavku prve četvrtine igralo se koš za koš, a Partizan je čuvao prednost do samog kraja ovog perioda. Nakon deset minuta rezultat je bio 24:23 za Partizan.

 

Drugu četvrtinu poenima sa linije slobodnih bacanja otovrio je Boris Savović. Potom je Partizan napravio seriju, Lauvergne je sa dva vezana koša prvo donio tri poena viška, da bi na sedam svojim poenima povećali Westermann i Musli. Trojkom Westermanna Partizan je polovinom druge četvrtine došao do plus deset. 

 

Bertans je nastavio da rešeta koš Zvezde, pogodio je svoju treću trojku, a Partizan je došao do 41. poena za samo 15 minuta. U tom trenutku gosti su vodili 41:29. Bertans je postigao novu trojku i svoj 15. poen, prije nego što je Milosavljević istrčao kontru za vodstvo Partizana četiri minute prije kraja prvog poluvremena 46:31. 

 

Partizan je dozvolio Crvenoj zvezdi da se vrati u susret. Gosti su vezali četiri promašaja sa linije slobodnih bacanja. Prvo je neprecizan bio Westermann, a potom i Lučić. Reviju promašaja sa linije slobodnih bacanja nastavio je Dragan Milosavljević, a prvo poluvrijeme završeno je prednošću Partizana 46:37.

 

Prve poene u nastavku susreta postigao je Subotić, a Zvezda je došla na minus sedam. Partizan je nastavio da srlja u napadu, a Rakočević je to znao iskoristiti, pa je Zvezda došla na minus četiri za samo dvije minute igre. Seriju promašaja Partizana prekinuo je Westermann. 

 

Sredinom treće četvrtine rezultat u Pioniru bio je 50:46 za Partizan. Sjajno je večeras protiv bivšeg kluba igrao Raško Katić. Katić je fauliran na polaganju, a potom je sa linije slobodnih bacanja svojim 16. poenom Zvezdi donio zaostatak od samo jednog poena. 

 

Prvu prednost nakon dugo vremena Zvezdi je donio Subotić šutem sa poludistance. Zvezda je došla do plus tri, ali je svojom petom trojkom Bertans izjednačio rezultat. Nakon ofanzivnog skoka Samardžinskog Zvezda je na trojku odgovorila trojkom, a nakon treće četvrtine Zvezda je vodila 60:57.

 

Zvezda je za nešto više od minute u posljednjih deset minuta ispunila bonus, a Partizan je serijom 4:0, došao do prednosti. Seriju Partizana prekinuo je Boris Savović trojkom iz kornera, za vodstvo Crvene zvezde 63:61. Već u narednom napadu trojku je vratio Bogdanović. 

 

Isiti igrač je sa linije slobodnih bacanja donio tri poena prednosti svojoj ekipi. Šest minuta prije kraja susreta Savović je novom trojkom izjednačio rezultat, ali je već u narednom napadu trojku vratio, ko drugi nego Davis Bertans.

 

Četiri minute prije kraja Westermann je pogodio novu trojku, a već u narednom napadu istom mjerom vratio je Radivojević. Nešto više od tri minute prije kraja rezultat u Pioniru bio je 75:75. 

 

Minutu prije kraja Savović je popravio promašaj Nelsona i donio prednost Zvezdi 79:76. Partizan je propustio da se vrati u utakmicu, trojku je promašio Bertans, a Zvezda je bila bolja u penal završnici. Domaćin je slavio 84:76. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Igor Rakočević sa 20 poena, dok je 19 dodao Katić, Savović je ubacio 15. Na drugoj strani 23 poena postigao je Bertans, dok je 13 dodao Bogdanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.