Pred kvalifikacije

Večeras se okuplja košarkaška reprezentacija BiH

M. Šljivak

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se večeras u Sarajevu pred start kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selektor Duško Ivanović s pomoćnikom Nenadom Trajkovićem okupiće večeras veći dio reprezentativaca. 

Prvi dio priprema za kvalifikacije propustiće kapiten Mirza Teletović, koji po pravilima NBA lige ne može provesti više od 45 dana s reprezentacijom.

Filip Adamović će zbog operacije koljena propustiti kvalifikacije, nastup Nihada Đedovića zbog povrede ruke je pod upitnikom, dok je Muhamed Pašalić zatražio slobodno ljeto.

Naši reprezentativci će obaviti ljekarske preglede, a sa treninzima započinju 2. jula, dok je 12. jula prvi prijateljski meč protiv Izraela u Sarajevu.

Zatim će biti odigrano još nekoliko pripremnih utakmica i turnira, a kvalifikacije počinju 13. augusta gostovanjem u Londonu selekciji Velike Britanije.

Nakon toga Island stiže u Tuzlu, Velika Britanija u Sarajeva, a kvalifikacije završavamo 27. augusta na Islandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.