Velić: Sigurno je da sam sretan i zadovoljan

Širokobriježani po osmi put osvojili Kup BiH

Velić: Sigurno je da sam sretan i zadovoljan

Momčad Širokog WWin večeras je pred svojom publikom osvojila po osmi puta Kup BiH svladavši Igokeu rezultatom 83:75.

Trener Ivan Velić bio je zadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici na parketu. Veliću je ovo peto finale i peta titula za redom.

„Očekivali smo neizvjesniju utakmicu. Nisam zadovoljan jučerašnjim polufinalem ali večeras smo pokazali da igramo najbolje kad je najpotrebnije. Apsolutna dominacija u prvom poluvremenu, odlična obrana, rastrčani u napadu i da je trebalo u drugom da bi još više nagazili, jedva smo čekali da završi. Sigurno je da sam sretan, ovo je moje peto finale i peta titula.“, rekao je vidno zadovoljan trener Ivan Velić.

Širokobriježanima sad ostaje da se „prebace“ na ABA ligu gdje ih na Pecare čeka susret sa Zlatorogom.

„Lako ćemo se „prešaltat“ na ABA ligu i siguran sam da ćemo ako bude zdravlja dohvatiti to peto mjesto i vrlo smo blizu. Svake godine ponavljam da ne može bolje ali mi svake godine igramo sve bolje i bolje. Već imamo 11 pobjeda i samo da Bog da zdravlja i da nastavimo ovako igrat i dalje.“, rekao je Velić.

Najbolji strijelac u domaćoj ekipi bio je Dalibor Peršić koji je bio jako sretan zbog ovog naslova.

„Iznenadili smo agresivnom igrom i vodstvom na poluvremenu, znali smo da se mogu vratiti i malo su nas iznenadili tom zonom u drugom dijelu ali uspjeli smo privesti utakmicu kraju.“, rekao je Peršić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.