Zeničankama bh. derbi u Regionalnoj ligi

Čelik bolji od Play Offa

Zeničankama bh. derbi u Regionalnoj ligi

E. Škorić

Košarkašice Čelika savladale su Play Off iz Sarajeva u bh. derbiju trećeg kola Regionalne lige.

Zeničanke su boljom igrom u drugih 20 minuta ostvarile pobjedu rezultatom 88:72. Gošće iz Sarajeva imale su manju prednost na poluvremenu, no nisu uspjele da je sačuvaju do kraja.

Za Play Off je ovo drugi poraz nakon poraza od Celja, a za Čelik prva pobjeda. Prethodno su Zeničanke izgubile od Celja i Budućnosti.

Što se večerašnje utakmice tiče, kod Čelika najefikasnija je bila Kalušić sa 27 poena, dok je Džinić ubacila 18, Maida Rahmanović 13, koliko i Gagić. Maidina sesta Irma ubacila je 11.

U sastavu Play Offa daleko bolja od ostalih bila je Johnson sa 27 poena i 11 skokova. Djapo je ubacila 17 poena uz 6 skokova. Adamas je dodala 14 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.