Zmajice treće na turniru u Makedoniji

Dobar uspjeh naših nada

Zmajice treće na turniru u Makedoniji

S. Mlaćo

Ženska U-20 reprezentacija BiH zauzela je treće mjesto na turniru "Trofej Makedonije 2017".

Naše djevojke sinoć su pretrpjele poraz od domaće selekcije Makedonije rezultatom 72:60, ali su većim dijelom susreta bile dostojan protivnik iskusnom rivalu.

Zmajice su odlično otvorile meč i nakon prve četvrtine imale i prednost. Domaće košarkašice su u nastavku anulirale vođstvo našeg tima, da bi u trećoj dionici stigle do dvocifrene prednosti, koju su sačuvale do kraja meča.

Izabranice Mare Lakić-Brčaninović turnir su na kraju završile na vrlo dobrom trećem mjestu sa skorom od jedne pobjede i dva poraza, što je svakako veliki uspjeh za našu mladu selekciju, koja je dostojno parirala starijim i iskusnijim rivalima.

MAKEDONIJA - BOSNA i HERCEGOVINA  72:60 (15:20, 22:13, 18:10, 17:17)

BOSNA I HERCEGOVINA: Azinović 8, Glotić, Mišeljić 4, Kovačević 14, Brčaninović 21, Reljić, Omerbašić, Heljić, Marković 13, Marjanović, Domuzin, Alispahić, Krakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi